Cocktailuurtje – Recepten

In de Oosterparkwijk is het toch regelmatig op zaterdagavond cocktailavond. Lekker koken, maar dan in een glas en dat is toch aanzienlijk minder werk dan in een stapel pannen. Hoewel ik wel erbij moet zeggen dat een avondje cocktails en mocktails (zonder de alcohol) bouwen toch een verrassend grote hoeveelheid afwas oplevert. In de loop van de tijd heb ik een aantal lievelingsrecepten opgebouwd en  enkele tips en trucs. De trips en trucs zowel qua smaak, effect en efficiëntie. Vandaag de lievelingsrecepten. Snap je er niets van? Volgende week de benodigdheden!

Pink Froth (mocktail)

Een terugkerende favoriet! Blend het volgende met ijs (4 blokjes ongeveer): 60 ml room, 45 ml suikersiroop, 15 ml grenadine, 15 ml citroensap, 15 ml limoensap. Schenk dit in een longdrinkglas. Maak in een ander glas limonade van citroensiroop. Top het roomgrenadinemengsel af met de citroenlimonade. Leent zich uitstekend voor het betere decoreerwerk (denk aardbeien, denk rietjes, denk suikerrandjes).

Screaming Orgasm (cocktail)

Doe wat ijs in een whiskyachtig glas. Schenk er 2 delen Baileys in. Vervolgens voorzichtig 2 delen slagroom en 1 deel Contreau op schenken. Het is goddelijk. Meer hoef ik er niet over te zeggen.

Almond Driver (cocktail)

Doe wat ijsblokjes in de shaker. Vul met 30 ml wodka, 30 ml Amaretto en 60 ml sinaasappelsap. Even stevig shaken (tot de shaker beslaat van buiten) en serveren in wodkaglas. Relaxed drankje voor een relaxte avond. Lekker fris. Serveer op een wit servetje voor het echte cocktailbargevoel.

Volgende week: de hardware en de procedures!

Leave a Reply