Speldenkussen-de-luxe

Voor een swap op swap-bot heb ik een speldenkussen gemaakt (en ook een mooie ontvangen, uiteraard). Ik maakt een zeer geavanceerd exemplaar. In de eerste instantie lijkt het een simpele polsspeldenkussen. Erg prettig, want een speldenkussen blijft altijd op tafel liggen en de spelden zijn toch altijd elders nodig. Het patroon van het kussen zelf heb ik overigens hier vandaan.

Echter, als je hem elders nodig hebt, kan je hem toch makkelijk loshalen, want er zit namelijk een magneetje in de polsband. Ik heb iets vergelijkbaars als deze gebruikt en wordt over het algemeen gebruikt als tassluiting. Versterk de stof waar het magneetje opkomt wel met vlieseline en nog een extra lapje stof, om te voorkomen dat het stof uitscheurt.

En, dat is nog wel het meest praktische.. Alle spelden die zich toch los verzamelen over de vloer kan je in een keer opvegen met het magneetje in het speldenkussen!

One Response to “Speldenkussen-de-luxe”

  1. Adriana says:

    Dat is slim bedacht! Dat magneetje in het speldenkussen. Echt een uitkomst. Ik denk dat iedereen dat wel kent, van die zwerfnaalden over de tafel. Superslim bedacht!

    groetjes Adriana

Leave a Reply