2 liter water per dag?

Ik word altijd een beetje zenuwachtig van die mensen die het beter weten dat je zo minstens 2 liter water moet drinken om gezond, mooi, knap, intelligent en algeheel zeer gelukkig te wezen. Dus ik dacht maar zo, dat geloof ik allemaal wel (oftewel, daar doe ik niet aan mij). Maar toen de consumptie zakte naar hooguit een half litertje en ik permanent wel hele droge handen had, besloot ik dat ik mij ook maar eens aan de minstens 1,5 liter per dag hype mee moest doen. Maar door de hele dag met die vieze flesjes rond te sjouwen (en dat hoeft ook niet, want ik heb gewoon een bureau). En wat ik doe? Elke keer als ik naar de wc ben geweest, drink ik meteen een glas water en neem ik ook een glas mee naar mijn werkplek. Dat schiet wel op dus!

PS Onnozel bloggen tijdens werkuren en waar zijn die maandagse blogs gebleven? Nou, het afstuderen gaat momenteel wat stroef en daar gaat zoveel tijd in zitten dat het produceren van hippe dingen een beetje weggezakt is! (Ik droom al over mijn project.. Maar afgezien van het feit dat ik nu even niet verder kom, is het verder nog steeds leuk!)

Tags: , ,

2 Responses to “2 liter water per dag?”

 1. Maarten says:

  Yay een blog! (sinds je nieuwe RSS volg ik je voortaan ook braaf)

  Goedzo, voldoende drinken kan geen kwaad, en een beetje routine helpt daar goed bij om het vol te houden. Ik doe het net even anders: ik zet gewoon elke ochtend een 1.5-liter-fles kraanwater op m’n bureau en die is aan het einde van de dag op. Geen gedoe met kleine flesjes, geen gezeul met glazen en toch heel makkelijk voldoende vocht.

  Voor mij is het weinig hype-gedrag hoor: wat je uitplast en -zweet moet je gewoon weer aanvullen, anders heb je een probleem. :) De hype zit ´m meer in dat men altijd zegt dat het _water_ moet zijn, maar dat is natuurlijk onzin. Het mag ook best thee, melk, frisdrank, sap, koffie, bier, wijn, vocht uit groente/vlees/brood, soep, etc zijn, zolang het maar vocht bevat. Ijsjes tellen dus ook :) Alleen vind ik water handiger omdat het goedkoper, beter voor je tanden en lekker gemakkelijk is i.v.m. de andere typen vocht.

 2. Lotte says:

  De 2 liter klopt op zich wel, maar het is 2 liter vocht wat je binnen moet krijgen, niet 2 liter puur water. Dus een glaasje cola of een sinaasappeltje telt ook gewoon mee!
  Nou helpen al die glazen water natuurlijk wel voor de lijn, want als er water in je maag zit eet je minder, en je krijgt wat meer beweging met het naar de wc lopen ;)

Leave a Reply