Bonbons: met rum en rozijnen!

Ook heel leuk, bonbons gevuld met rum en rozijnen! En zo supermakkelijk. Ontsproten uit het brein van Admar (zie hier zijn Allerhande-kookschrift).  Geen plaatjes helaas, want ten eerste waren ze op voordat ik op de gedachte kwam en ten tweede zien ze er net zo uit als op de foto’s hier (want de vulling zit toch aan de binnenkant tenslotte!). Ik had wel een witte reep chocolade gekocht om de buitenkant wat op te fleuren, maar die is bij de kassa van de Albert Heijn blijven liggen geloof ik!

De benodigdheden:

  • Extra pure chocola (200 gr ongeveer, je houdt altijd wat over)
  • Rozijnen
  • Rum

Recept

  • Doe de rozijnen in een glaasje en schenk er de rum overheen. Zorg dat de rozijnen net onderstaan. Laat twee uur of langer wellen.
  • Maak vervolgens de bonbons volgens het recept hier en vul ze met de rumrozijnen. De sinasappelschillen en de ganache die daar vermeld staan, zijn alternatieve vullingen.

Zo simpel is het, en ze waren erg favoriet! Binnenkort de meest favoriete.

Tags: ,

Leave a Reply