Nog een paar makkelijke bonbons en tot nu toe zijn ze de lekkerste bevonden door het kritische publiek. (Alhoewel, zo heel kritisch nou ook weer niet, want ook de ‘mindere’ bonbons, waarvan ik de recepten maar achterwege laat, zijn allemaal op!) Maar het zijn dus bonbons gevuld met hazelnoten en marsepein en die zijn ondergedompeld in chocola. Moeilijk? Alles behalve.
Ingredienten en benodigdheden:
- Marsepein (100 gram voor 20 stuks oid) (te koop bij bijv. hier)
- Hazelnoten (20 stuks)
- Extra pure chocola in stukjes (100 gr of iets dergelijks)
- Bakpapier
Recept:
- Rooster de hazelnoten in een koekenpan en laat ze afkoelen
- Kneed de marsepein totdat het een beetje zacht en handelbaar is
- Rol van de marsepein een klein bolletje en druk er een hazelnoot in. Rol verder totdat de hazelnoot volledig in de marsepein ingekapseld is. Doe dat voor de andere hazelnoten
- Smelt 2/3 van de chocola au-bain-marie. Haal de kom met chocolade van de pan en voeg de rest van de chocola toe
- Zet de kom nog even terug op de pan en roer voorzichtig door (minuutje oid)
- Dompel de bolletjes in de chocola met een vorkje en leg ze voorzichtig op het bakpapier
- Nadat ik ze allemaal gedompeld heb, zet ik ze altijd even in de schuur. Met deze ijzige temperaturen zijn ze na een uurtje eetbaar
- Eet smakelijk!