Bonbonblog: met sinaasappel

Na mijn vorige jubelige¬† post over bonbons (ja, wat was ik trots!) heb ik voor Erwins verjaardag een uitgebreidere versie gemaakt. Er zijn helaas geen foto’s van, vanwege haastige productie en indrukwekkende consumptie, maar je moet me maar geloven als ik zeg dat ze heerlijk waren! Hier meteen het recept voor de sinaasappelbonbons (bonbons met vulling van geconfijte sinaasappel). Voor de duidelijkheid nog eens een samenvatting van het recept als je op “Lees verder” klikt. De vorige post was wel heel uitgebreid!

Was een (biologische) sinaasappel onder een warme kraan en probeer het waslaagje er zo goed mogelijk af te poetsen. Droog de sinaasappel af. Trek vervolgens met een citrustrekker (zie hier) sliertjes schil van de sinasappel af. Als je geen citrustrekker hebt, kun je ook met een mesje de sinasappel schillen. Zorg dat je zoveel mogelijk van het witte spul van de schil afhaalt; dat smaakt bitter.

Kook de schillen 10 minuten in een bodempje water. Giet af en herhaal dit nog een keer. Giet weer af. Los in 125 ml water 75 gram suiker op en laat de schillen nog een keer tien minuten zachtjes koken. Leg de schillen op een bakpapiertje een dag te drogen.

Vul vervolgens de bonbons met de sinasappelschillen en eventueel ook met ganache met een scheutje Cointreau of sinaasappelaroma. Proost! In een avond waren alle 60 bonbons op!

(Lees verder voor een iets compacter recept voor ganache en bonbons maken.)

Oja, nog een vraagje. De bonbons verliezen na een dag hun glans en ik weet niet hoe het komt. Heeft iemand ideeen?

Tags: ,

Leave a Reply