Vis: daar zit een nare bijsmaak aan

Ik heb het er met een heel aantal trouwe lezers al over gehad: mijn besluit om geen vis en uitsluitend nog (met mate) biologisch vlees te eten. Over het biologisch vlees praten we later, eerst wil ik het nog eens met je over vis hebben.

Vis: lekker, gezond, omega 3 en andere nuttige vetzuren en alles. Critici noemen we hoeveel schadelijke dioxines die in vis zitten, maar de Gezondheidsraad en het Voedingscentrum zijn van mening dat de schadelijke stoffen die men binnenkrijgt niet opwegen tegen de gezondheidswinst**.

Maar over gezondheid wil ik nu niet praten. En ook niet van de belasting van overbevissing en ook niet hoe kweekvis niet beter is voor het milieu dan vrije vis. Wel wil ik het hebben over de in mijn ogen onverteerbare manier waarop vis uiteindelijk in vissticks, filet of anderzijds op je bordje ligt. Ik nodig je het uit, ook al ben je een verstokte viseter, toch even verder te lezen.

One Response to “Vis: daar zit een nare bijsmaak aan”

  1. gezondje says:

    Er zijn heel wat zaken belangrijk maar je gezondheid komt altijd op de belangrijkste plaats.

Leave a Reply