Romantiek op een kussen

Romantisch kussen

In een plotselinge romantische aanval ben ik een paar weken terug begonnen aan een kussentje. Ik had nog stof, ik had nog garen.. Dus gauw aan de slag met de kruissteekjes! Hieronder zie je het resultaat. De voorkant van het kussen is geborduurd. De stof gebruikt voor de achterkant van de hoes heeft een ruitjesprint. Verder heb ik een rits erin gezet wanneer de hoes vervangen moet worden. Het formaat is overigens 38cm bij 45cm.

De stof voor de voorkant van de hoes had ik nog over van het knuffelproject. Daar komt de rechthoekige vorm van het kussen ook uit voort: ik had gewoon geen stof meer over! Het garen had ik nog over van de geborduurde handdoeken. Dus ik toog gauw aan de slag! Het patroon heb ik zelf gemaakt en is klikbaar voor groter formaat.

Mocht je het na willen maken, houdt er dan wel rekening mee dat de kruisjes op mijn kussen iets breder zijn dan hoog, dus het resultaat ziet er wellicht wat anders uit. Bij het borduren is een borduurring overigens praktisch! Het steekt makkelijker en de stof blijft netter.

Patroon romantisch kussen

Na het grote borduren volgde lange tijd niets, totdat ik vorige week een naaimachine kreeg. Gauw wat stof voor de achterkant gekocht en ook een rits. En toen ging ik meteen al de fout in, want wist je dat je de rits normaliter eerst erin zet en dan de rest pas dichtnaait? Ik niet, maar voor de volgende keer is het wel zo makkelijk! Scheelt veel gepruts.

Kruissteekjes

Ook ideaal was het gebruik van krijt. Met krijt (niet schoolbordkrijt, maar van de fourniturenhandel, kost niks!) heb ik aangegeven over welke lijnen ik de boel dicht moest naaien. Veel beter dan maar wat gokken! Voor de absolute noobz: wanneer je een zakje maakt, leg je de lapjes met de goede kant op elkaar. Vervolgens naai je op ongeveer 1,5 cm van de rand van de stof de boel dicht en dan keer je de boel binnenstebuiten. En voila, een kussenhoes/scrabblestenenzakje/etuitje, et cetera!

En waar die nu ligt? Op bed, verschrikkelijk decoratief te wezen ;)

Leave a Reply