Naaimachine!

Van mijn ouders kreeg ik een naaimachine op mijn verjaardag! Ik ben er erg blij mee; eindelijk kunnen al die half uitgewerkte projecten in elkaar gezet! Garen moet nog wel gekocht worden; dus ik kan nog steeds niet aan de slag! Maar dit heb ik al wel gemaakt; ik wilde hem eigenlijk vullen met lavendel voor in de wc (hoe origineel is dat ;) ), maar dat had ik niet in huis en ik wilde het ook nu meteen afmaken. Hier dus de naaimachine en het eerste knutselresultaat!

Teken een mooie hartjesvorm (deze is ongeveer zes cm hoog) op een patroon en knip deze uit. Speldt deze vervolgens op de stof en knip de hartvorm twee keer uit met een toeslag van ongeveer 1 cm (dus 1 cm vanaf het patroon). Speld de boel weer op elkaar waarbij je de lapjes met de goede kant tegen elkaar legt. (Later draai je de stof binnenstebuiten). Naai de lapjes volgens de patroonrand aan elkaar vast (ofwel met de hand ofwel met de naaimachine) en laat daarbij een gat van ongeveer 3 cm op een rechte zijde open.

Hecht de boel af en draai het zakje binnenstebuiten. Het hoort er nu al redelijk uit te zien, alhoewel een beetje plat! Je kan hem nu vullen met knuffelvulling of gedroogde lavendel als je het lekker wil laten ruiken. Naai vervolgens het gat met hele kleine steekjes dicht; je moet er zo min mogelijk van zien. Heel simpel en zo gepiept!

Leave a Reply