Toilet make-over: textiele dingen

Zojuist zag ik dat ik al een poos niets meer over de WC heb gepost! Het kastje is zo goed als af, op een detail na. Zodra dat af is, volgen de pics en een uitgebreide beschrijving. Tot die tijd iets kleiners: onderdelen van de wandversiering!

Men gaan naar de Ikea en men neme mee: 3 van de allergoedkoopste lijsten die je maar kan vinden (Ram, 21×30 of 30x40cm).

Men ga naar de markt of stoffenwinkel of bestelle via Internet: wat leuke stofjes

Verder zoeke men uit de knutselkast een enkel spijkertje en eventueel houtlijm en van elders een kalender.

Vervolgens leg je het stofje in de lijst (zonder dat lijstje van transparant plastic) en trek het een beetje de juiste kanten op strak. Leg vervolgens het karton van de achterkant van de lijst boven op de stof en check of de boel nog goed ligt. Speld de boel vervolgens aan de achterkant vast; buig de ijzeren haakjes weer naar binnen om het geheel in de lijst te houden en hang het geheel aan de muur. Simpel, maar grappig! Doordat je de stof niet beschadigd, kan je het altijd weer voor wat anders gebruiken (etuitjes, speldenkussens, kaartjes, boekenleggers, tshirtapplicaties).

Alleen bij de kalender moet je even een klein knipje in de stof maken. Ik heb de kalender vervolgens aan een van de haakjes die bij de Ram-lijst zat opgehangen. Het haakje heb ik aan de achterkant vast gemaakt met een paar grote druppels houtlijm (bij gebrek aan beter) en die een dag of twee laten drogen.

Leave a Reply