Omkeerbare hoed

Toen ik deze tutorial op CraftStylish zag, dacht ik: die wil ik ook! Naaimachine geleend, stofjes gekocht en aan de slag gegaan. En dit is het resultaat!

Het patroon is vrij duidelijk als je het eenmaal twee keer goed gelezen hebt. Die rare vouw in het patroon komt doordat het patroon een restje is. Laat je daardoor niet afleiden. Spelt de hoed (of een van de twee) eerst bij elkaar voordat je de boel aan elkaar naait. Dan heb je alvast een idee voor de pasvorm.

Bij mij bleek dat de rand echt langer moest en ook iets wijduitlopender wilde het er een beetje ok uit zien. Zet je hem op je kop en lijkt ie echt raar? Als in, je hebt zes punten op je kruin? Haal het geheel dan nog een keer onder de naaimachine door en maak de ronding van de punten iets vlakker (minder bol).

Ik was al met al 7 euro aan stof kwijt (waarvan 1 mislukte binnenhoed; 1 gelukte hoed en nog stof voor nog een hoed). Ik heb twee keer een halve meter gekocht en dat was ruim voldoende. Heb je duurdere stof en wil je eigenlijk wel eerst een keer proberen? Koop dan heel goedkoop katoen (2,95/meter) om het uit te proberen.

Ik ben er erg tevreden mee. Weer iets wat ik kan! Hoedjes maken! Volgende hoed wordt voor de kat. Aangezien hij zijn oortjes verbrandt in de zon, moeten we er nu driemaal daags zonnebrand creme opsmeren…

Leave a Reply