Toilet makeover: de plannen

Ik zal je de plaatjes besparen, maar onze wc is echt as boring as it gets (boring, maar proper!). Een witte toiletpot met daaromheen lelijke lichtgroene tegeltjes. Een te klein gootsteentje met een kraan waaruit het water alle kanten op sputtert. Zo’n goedkope huurhuisbollamp en natuurlijk de verjaardagskalender!

Omdat iedereen wel weet dat de smaak wat betreft inrichten van Erwin en mij niet echt overeenkomt, hebben we dit keer een afspraak gemaakt. Ik krijg de vrije hand in het toilet; en hij in de keuken. En stijltechnisch laten we elkaar vrij, maar we mogen wel becommentarieren op ondeugdelijke contructies of plannen of gelduitgaves (sorry Erwin, maar een afwasmachine hebben we echt het geld niet voor!).

Hieronder wat losse ideetjes.

Verlichting

Wat is het plan? Het wordt een gezellig, licht toilet! Ten eerste ga ik nieuwe verlichting inbouwen. Dit moet ook wel als eerste, want bij het kijken hoe de lamp nu vast ziit heb ik hem helaas gesloopt. Ik wil hoe dan ook voorkomen dat de plannen erg invasive worden in de ruimte. We wonen immers in een huurhuis en we moeten het toch weer een beetje in de oorspronkelijke staat terugbrengen.

In een plaat die iets kleiner is dan het oppervlak van het plafond bouw ik een aantal spotjes in. Eventueel krijgt de plank nog een leuk kleurtje (lichtgroen wellicht) en schroef ik het geheel aan twee balken aan het plafond. Voila, verlichting in een zwevend plafond!

Kastje

Niets zo ongezellig als zo’n lelijke wcrol-houder die ook nog eens elke keer aan de kant gezet moet worden wanneer er wordt gedweild. Of van die luchtverfrisserbussen die je nergens kwijt kan en alleen maar stof staat te verzamelen. Daarvoor wil ik dus bovenstaand kastje maken. Door in 12 planken uitsparingen te zagen en daarna nog wat te freubelen en te zagen en te lijmen krijg ik hopelijk een kastje dat je zo in elkaar kan schuiven. In de vakjes kunnen toiletrollen, laatjes en voor de grote verticale vlakken komen deurtjes om voorgenoemde luchtverfrisserbus achter te verbergen.

Accessoires

(Hoe spelt men zoiets?) En verder gezellige fotolijstjes, de verjaardags- en weekkalender natuurlijk en wellicht een nieuwe wcbril en het wordt helemaal hip! En wanneer het af komt? Ik ga er donderdag hopelijk meebeginnen. <Lise doet alvast veiligheidsbril op.>

Leave a Reply